Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Italiana

Mario Caramella este presedintele Grupului Virtual al Chef-ilor Italieni, o organizatie a bucatarilor italieni care lupta pentru pastrarea bucatariei traditionale.

Reteta a fost gandita in special pentru a ii ajuta pe bucatarii din afara Italiei sa distinga intre multitudinile de variante de ragu alla bolognese. In acest fel, clientii de pretutindeni pot experimenta gusturile adevarate ale bucatariei italiene.

Metoda de preparare

Sosul ragù alla bolognese (din ingredientele de mai sus rezulta cca 2 kg de ragu )

Pas 1: intr-o tigaie mare, se pun bucatile de pancetta. Se lasa la foc mic pana se topeste grasimea; se adauga ceapa si se lasa pe foc, amestecand din cand in cand, pana ceapa capata o culoare aurie;

Pas 2: se adauga morcovul, celery, frunzele de dafin si se lasa in continuare pe foc pana cand legumele incep sa se inmoaie

Pas 3: Se creste flacara aragazului pana la valoarea maxima si se adauga carnea, asezonata in prealabil cu sare si piper;

Pas 4: se lasa pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand carnea este bina facuta

Pas 5: se adauga vinul alb si se lasa in continuare pe foc, pana ce acesta se evapora

Pas 6: rosiile se toaca marunt (cu cutitul sau la masina de tocat) si se adauga in tigaie; se lasa pe aragaz pentru cca. 2 ore, la foc mic; daca sosul devine prea gros, se poate adauga supa de vita

Pas 7: se adauga laptele si se lasa in contiuare la foc mic pentru inca o ora

Pas 8: se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper negru

Tagliatelle

Pentru o portie, ai nevoie de 100 de grame de paste uscate, 200 ml de sos (gatit dupa instructiunile de mai sus) si parmezan.

Pas 1: Se adauga pastele in apa fiarta si sarata si se lasa la foc in functie de indicatiile dupa ambalaj; cand sunt fierte se scot din apa si se pun intr-un bol

Pas 2: Se reincalzeste sosul (daca l-ai preparat cu mai mult timp inaintea pastelor)

Pas 3: Se pun pastele in farfurie si se toarna deasupra lor sosul si parmesan ras