Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Marocana

In bucataria traditionala marocana acest fel de mancare se numeste Djej Besla. Este un fel de tocanita cu multa ceapa in care se intalnesc, insa, si arome scumpe de sofran si turmeric.

Metoda de preparare

Taie pulpele de pui in jumatati.

Pregateste un amestec de condimente in care sa marinezi carnea de pui. Zdrobeste bucatelele de usturoi cu sare si adauga peste ele chimion, paprika si turmeric. Amesteca totul cu 3 linguri de ulei de masline. Unge cu acest amestec pulpele de pui, acopera-le cu folie alimentara si lasa-le la frigider timp de 4 ore.

Incinge restul de ulei intr-o tigaie adanca si larga la foc mare. Prajeste pe rand pulpele de pui, timp de 10 minute, intorcand o data pe fiecare parte, astfel incat sa se rumeneasca bine. Scoate-le pe o farfurie si lasa-le deoparte.

In aceeasi tigaie adauga firisoarele de sofran zdrobite si cepele taiate, sare si piper si caleste timp de 15 minute, pana cand ceapa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Pune inapoi si carnea de pui pregatita anterior, feliile de lamaie si 250ml apa. Lasa sa dea in clocot si apoi redu intensitatea focului.

Acopera cu un capac si lasa sa se gateasca la foc mic timp de 40 de minute pana cand carnea e patrunsa. Dupa ce ai luat tigaia de pe foc poti adauga maslinele si coriandrul tocat.

Serveste cu orez alb.

Sursa reteta si foto: Saveur