Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Un deliciu pentru zilele fierbinti de vara.

Metoda de preparare

Taie in cubulete dovleceii curatati. Toaca usturoiul si ceapa. Caleste-le pe toate in uleiul de masline incins pana cand se inmoaie.

Toarna in aceeasi oala 1 litru din supa concentrata si lasa sa de in clocot. Da focul mic si lasa sa fiarna inca 10 minute.

Adauga trei sferturi din frunzele de busuioc si ia de pe foc. Cu un blender paseaza totul pana cand devine un piure gros. Condimenteaza cu sare si piper si lasa supa la racit.

Pune-o la rece peste noapte.

Restul de frunze de busuioc le vei pune cu restul de supa concentrata in tavi pentru cuburi de gheata la congelator.

Cand servesti supa vei pune in fiecare bol cate un cub de supa inghetata si langa el cate o felie de lamaie.

Sursa reteta si foto: Taste