Timp preparare:
2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Metoda de preparare

Pune orzul la fiert cu 1 litru de apa. Dupa ce da in clocot, acopera oala si lasa sa fiarba la foc mic timp de 35 de minute, pana se inmoaie. Scurge apa.

Fierbe si orezul cu 500ml apa, tot 35 de minute si apoi scurge-l.

Pune bulgurul cu 250ml apa fierbinte intr-un bol, acopera si lasa-l asa timp de 10 minute. Scurge-l.

Incinge uleiul de masline intr-o oala mare si caleste ardeiul iute, ceapa si usturoiul la foc mediu, pana cand ceapa se rumeneste. Adauga supa concentrata de legume, rosiile din conserva tocate cubulete, cateva fire de coriandru, 1 lingurita de sare si un praf de piper. Acopera cu un capac si lasa totul sa fiarba la foc mic 45 de minute.

Mixeaza supa cu un blender dupa ce s-a racit putin, pune-o inapoi in oala si adauga feliile de ciuperci, fasolea scursa din conserva, morcovul, dovlecelul si pastarnacul. Lasa totul sa fiarba timp de 20 de minute. Adauga orzul, orezul si bulgurul, condimenteaza cu sare si piper.

Serveste supa fierbinte cu seminte de dovleac prajite si coriandru tocat.

Sursa reteta si foto: Food&Wine