Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Gustul rubarbei va da aceastei supe o aroma asemanatoare macrisului. Inmoaie lintea in apa fierbinte inainte, ca sa o gatesti mai repede.

Metoda de preparare

Inmoaie lintea in apa fiarta timp de 10 minute.

Caleste morcovii, ceapa, telina si patrunjelul in 2 linguri de ulei incinse intr-un ceaun, timp de 4 minute. Adauga rubarba si mai lasa pe foc inca 3-4 minute.

Scurge lintea si pune-o in ceaun, amestecand. Adauga supa de pui si sare si lasa totul sa dea in clocot. Redu focul, acopera cu un capac si lasa sa fiarba inabusit timp de 35 de minute.

Stinge focul si dupa cateva minute pune o treime din supa pregatita intr-un blender si mixeaza pana se transforma intr-un piure. Pune piureul peste restul de supa si adauga piper dupa gust.

Serveste supa cu o lingura de smantana amestecata cu marar tocat. 

Sursa reteta si foto: My Recipes