Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O supa cremoasa greu de refuzat

Metoda de preparare

Prajeste cubuletele de bacon intr-o tigaie, fara ulei, timp de 7 minute, pana cand se rumenesc. Scoate-le intr-un bol.

In aceeasi tigaie caleste ceapa, telina, ardeiul iute, usturoiul si cimbrul, la foc mediu, timp de 8 minute. Adauga jumatate din bere si lasa sa fiarba pana cand lichidul se reduce la jumatate. Toarna supa concentrata si lasa sa fiarba la foc mic.

Intre timp, topeste untul intr-o oala mica, adauga faina si gateste-le impreuna 2 minute. Pune acest amestec in supa care fierbe si amesteca pana cand se incorporeaza. Lasa sa fiarba inca 8-10 minute, pana cand supa se ingroasa.

Adauga smantana, cheddarul ras si restul de bere, acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic alte 5 minute, amestecand din cand in cand. 

La final, adauga bucatelele de bacon si potriveste de sare si piper.

Sursa reteta si foto: Food & Wine