Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Este o reteta creata de bucatarul Daniel Boulud pentru revista Food and Wine. Un mix delicios de mazare boabe si pastai cu gustul bogat al smantanii.

Metoda de preparare

Prajeste baconul timp de 6 minute, fara ulei, pana cand devine usor crocant. Scoate-l pe o farfurie si scurge grasimea ramasa in oala.

In aceeasi oala incinge uleiul. Caleste la foc mic telina, ceapa si prazul, timp de 7 minute pana cand se inmoaie usor, dar nu se rumenesc. Adauga supa de pui, 4 felii de bacon,1 fir de rozmarin, sare si piper. Fierbele la foc mic, timp de 15 minute, pana cand legumele sunt moi. Scoate baconul si rozmarinul, scurge legumele si pastreaza zeama.

Pune legumele fierte intr-un blender. Intre timp, fierbe fasolea pastai in apa clocotind timp de 3 minute. Adauga si mazarea boabe si patrunjelul si mai lasa pe foc inca 2-3 minute (sau 5 minute daca folosesti mazare proaspata). Scurge legumele si pune-le in blender.

Paseaza totul pana devine un piure, adaugand cateva linguri de supa de pui. Transfera zema de la legume si crema din blender intr-un bol mare si amesteca bine.

Pune la fiert intr-o tigaie mica, smantana de gatit cu usturoiul si 1 crenguta de rozmarin timp de 5 minute. Strecoara intr-un bol si lasa sa se raceasca.

Serveste supa crema de mazare cu sosul cu smantana si cateva bucatele de bacon prajit.

Sursa reteta si foto: Food&Wine