Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul al 190C (170C daca e cu ventilatie).

Curata si feliaza subtire merele. Amesteca-le cu merisoarele, migdalele macinate si zaharul. 

Amesteca 4 linguri de ulei cu coaja de portocala. Desfa foietajul si aseaza-l pe un prosop umed ca sa previi uscarea lui pe masura ce lucrezi.

Aseaza trei foi de foietaj una langa alta cu latura mare suprapunandu-se. Unge-le cu uleiul cu portocala. Adauga inca un strat din 3 foi si unge-le. Continua pana cand termini foietajul.

Intinde umplutura cu mere pe foietaj, pe lungime, pana la 3cm de capete. Impacheteaza marginile (pe latime) peste umplutura. Impacheteaza apoi pe lungime. Unge cu ulei simplu.

Pune strudelul pe o tava de copt, tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Presara fulgii de migdale si coace timp de 35-40 minute.

Incalzeste putin mierea, trasfera strudelul din tava pe un platou si taie-l in felii. Serveste-l picurat cu miere calda. 

Sursa reteta si foto: www.deliciousmagazine.co.uk