Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Daca reusesti sa pui mana pe un somon de calitate, proaspat prins, savureaza-l simplu cu suc de lamaie, ulei de masline si rucola. Iata o reteta foarte simpla de incercat.

Metoda de preparare

Taie file-ul de somon in fasii foarte subtiri, cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Aranjeaza-le pe un platou mai mare, astfel incat sa stea pe un singur rand, sa nu se inghesuie prea tare. Acopera-le cu o folie de plastic platoul la rece pana pregatesti celelalte ingrediente.

Pune rucola intr-un bol mai mare. Amestec-o foarte bine cu 3 linguri de ulei de masline si zeama de lamaie. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Scoate somonul de la frigider si unge-l cu lingura de ulei de masline ramasa. Apoi, condimenteaza-l cu sare si piper.

Aranjeaza rucola peste somon si serveste-l cu feliile de lamaie.

Sursa foto si reteta: www.bonappetit.com