Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Sud-americana

Va propunem sa incercati o reteta propusa de Lynne Tolley, stra-stranepoata lui Jack Daniel’s, care gateste cu whiskey si se lauda cu o mancare aromata si gustoasa. Ea a conceput-o pentru restaurantul preferat al acestuia, Miss Mary Bobo's.

Metoda de preparare

Lynne Tolley este autoarea a mai multor carti de retete, dintre care multe sunt pe baza de whiskey. Ea incurajeaza folosirea acestei bauturi la mancare, pentru ca aroma pe care o lasa este foarte intensa. 

Cititi si interviul ei acordat pentru Foodstory.ro: La un pahar de Winter Jack cu Lynne Tolley, stra-stranepoata lui Jack Daniel

Ingrediente:
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de ghimbir proaspat dat prin razatoare
  • ½ ceasca de suc de portocale
  • ¼ ceasca sos de Hoisin
  • ¼ ceasca whiskey Jack Daniel's® din Tennessee
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 portocala de dimensiuni medii taiata in felii subtiri, fiecare felie taiata in jumatate
  • intre 4 si 6 bucati de somon (a cate 226 gr (8 uncii) fiecare)

Mod de preparare:

Se gateste usturoiul in ulei intr-o tigaie mica la foc mediu pana devine fraged, timp de aproximativ 2 minute. Se adauga celelalte ingrediente in afara de somon si se dau in clocot. Se fierbe sosul la foc mic pentru aproximativ 15 minute sau pana se ingroasa. Se pune somonul in folii patrate de aluminiu.

Se coace acoperit la foc mediu timp de aproximativ 10 minute.

Se unge cu glazura si se lasa la foc in continuare timp de inca 2-3 minute sau pâna este patruns pestele. Pestele se serveste cu sos cald adaugat cu lingura peste fiecare portie. Se pregatesc 4-6 portii.