Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Somon, sos Aioli si o salata cu spanac - iata o combinatie sanatoasa, usor de preparat acasa, pentru un cina in patru.

Metoda de preparare

Usuca bine file-urile de somon cu ajutorul servetelelor de hartie. Apoi, unge-le cu ulei de masline si presara deasupra boiaua de ardei, sare si piper. Lasa-l la marinat 15 minute la temperatura camerei.

Pasul urmator consta in prepararea sosului Aioli. Facut din galbenus de oua, usturoi si ulei de masline, sosul Aioli este replica aromata  a francezilor din Provence la maioneza. Iata reteta.

Pune o tigaie neaderenta la foc mare si las-o sa se incinga, aproximativ 5 minute. Inainte sa pui somonul, unge-o cu putin ulei vegetal.
Apoi, pune somonul cu pielea in jos.

Da focul la mic si gateste somonul 5-6 minute. Intoarce file-urile si lasa-le inca un minut pentru medium-rare sau 2-3 minute pentru a fi gatite mediu.

Transfera somonul pe un platou si acopera-l cu folie de aluminiu timp de 5 minute.

Serveste-l cu sosul Aioli, felii de lamaie si o salata de spanac.

Sursa: www.chow.com