Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Franceza
Metoda de preparare

Cerne faina intr-un bol mare si formeaza un gol in mijlocul ei. Adauga in acest gol drojdia, jumatate din laptele caldut, zaharul si un praf de sare. Amesteca usor pana cand drojdia si zaharul sunt dizolvate in lapte si putina faina luata de pe margini. Presara deasupra un strat subtire de faina din bol si lasa asa timp de 10 minute.

Adauga, apoi, oul intreg, coaja de lamaie si restul de lapte turnat incet. Framanta totul bine pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Adauga treptat si untul topit pana cand il incorporezi in aluat. Acopera si lasa aluatul la dospit 30 minute.

Unge cu unt 10 forme de savarine. Portioneaza aluatul si aseaza-l astfel incat sa umpli 3/4 din forma. Se pune din nou la dospit timp de 30 minute. Coace savarinele in cuptorul incins la 180-200C timp de 30 minute.

Cand sunt gata, se lasa la racit in forme.

Intre timp pregateste siropul din:

  • 280g zahar
  • 540ml apa
  • 2 linguri rom

Pune la fiert apa cu zaharul. Dupa ce zaharul se dizolva si dau in clocot se lasa la racit si se adauga romul.

Savarinele se inmoaie in siropul pregatit si se lasa la scurs pe un gratar cu partea mai mare in jos.

Se taie un capac si se decoreaza cu frisca.