Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

Tarabele s-au umplut de plantute proaspete, de care organismul nostru are nevoie pentru a se detoxifia dupa iarna. Spanac, urzici, leurda, loboda si untisor - proaspete si pline de energie, ne imbie pentru a le consuma in salate sau in smoothie-uri verzi. Pentru a beneficia la maxim de nutrientii lor minunati este bine sa le mancam crude, cat mai repede dupa ce au fost culese. 

Metoda de preparare

Ana-Maria Stanciu de la www.blogculegume.ro ne propune o reteta delicioasa de salata detox de primavara, cu majoritatea plantelor verzi de primavara.

Beneficiile salatei detox: fructul de avocado mineralizeaza, spanacul alcalinizeaza si echilibreaza pH-ul, leurda reduce nivelul colesterolului si curata sangele, ridichea detoxifiaza, loboda revitalizeaza si vitaminizeaza, germenii de lucerna contin antioxidanti iar amaranth-ul este o sursa nebanuita de proteine. 

Fructul de avocado se spala si se taie in doua, se scoate samburele, iar cele doua jumatati se umplu cu salata facuta din ingredientele de mai sus, dreasa cu sare, piper si ulei de masline. Amaranth-ul se pune intr-o tigaie de fonta bine incinsa, si se agita bine pana cand majoritatea bobitelor infloresc. 

Cu floricelele de amaranth se decoreaza salata in "bolul" natural de avocado.