Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Aceasta salata gourmet este o combinatie senzationala intre ingrediente dulci si sarate.

Metoda de preparare

Pregateste mai intai smochinele. Pune intr-o tigaie, la foc mediu, zaharul, vinul, otetul balsamic, condimentele, ghimbirul curatat si feliat si feliile de lamaie. Lasa-le sa fiarba acoperit timp de 10 minute, apoi adauga smochinele cu tot cu coaja si mai lasa-le pe foc mic inca 3 minute, pana cand smochinele se inmoaie usor. Scoate fructele pe o farfurie si lasa sosul sa fiarba pana cand se reduce la aproximativ 250ml. Opreste focul, strecoara sosul pentru a indeparta condimentele si pune inapoi smochinele.

Incinge cuptorul al 180C. Condimenteaza pieptul de pui cu putina sare si piper si prajeste-l in uleiul incins 3-4 minute pe fiecare parte. Pune tigaia in cuptor si mai lasa puiul sa se rumeneasca alte 5-6 minute, pana cand carnea este patrunsa. Scoate-l si lasa-l sa se raceasca putin.

Scoate smochinele din sos si taie-le in jumatati. Feliaza pieptul de pui in fasii si pune-l alaturi de smochine, rucola, prosciutto si mozzarella pe un platou mare. Toarna deasupra putin din sosul in care au stat smochinele, adauga sare si piper si serveste.

Sursa reteta si foto: Taste.com.au