Timp preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

Cine a zis ca salatele trebuie sa fie doar din rosii si castraveti? Lasa-ti imaginatia sa gaseasca si alte combinatii de legume crude care sa dea savoare unei mese. Poti sa incerci salata aceasta mediteraneana ca aperitiv, fel principal sau chiar garnitura langa o portie de paste. Salata proaspata si crocanta iti va da energie, in timp ce carbohidratii din paste iti vor tine foamea departe mai multe ore.

Metoda de preparare

Curata anghinarea de frunzele de deasupra pana cand raman doar cele de un verde deschis. Taie varfurile si partea lemnoasa de la baza si feliaza-le pe lungime.

Secretul pentru a gati si curata anghinarea este sa lucrezi cu fiecare in parte si sa stropesti feliile taiate cu zeama proaspata de lamaie pentru a preveni astfel oxidarea si schimbarea culorii.

Taie julien si jumatatea de telina, curatata de coaja.

Amesteca feliile de anghinare, telina, patrunjelul si menta tocate. Adauga sare si piper si un sos pregatit in prealabil din 4 linguri de ulei de masline si 4 linguri de zeama de lamaie.

Serveste salata cu parmezan ras langa o portie de paste cu sos alb.