Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

File-ul de peste se cresteaza pe piele, se da cu sare si piper si se lasa intr-o farfurie la rece.
Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se adauga ceapa taiata julien si se soteaza 2-3 minute. Duce ce ceapa s-a inmuiat, se adauga ardeiul gras taiat felii si se soteaza inca 5 minute. Cand ardeiul este inmuiat, se pune anasonul si busuiocul lasand tigaia pe foc mediu inca 2 minute. Se adauga Martiniul pe exteriorul tigaii si se lasa inca doua miute sa scada, dupa care  se adauga apa si se lasa sa scada mai bine de jumatate. Se asezoneaza cu sare si piper. Dupa ce a scazut, se opreste focul si se indeparteaza anasonul din tigaie. Continutul se blendeaza bine pana se obtine un sos.
Intr-o tigaie fara ulei coloram mugurii de pin amestecand continuu. Spanacul se trage la tigaiae cu ustoroiul maruntit pana este facut. Nu uitati sa asezonati cu sare si piper! Dupa ce este facut, se scoate intr-o sita unde se pun si mugurii de pin si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie incinsa bine cu putin ulei de masline se pune pestele cu pielea in jos. Dupa ce se pune in tigaie, se preseaza usor cu mana sau cu o paleta cam 20 de secunde pentru a nu se curba. Pestele nu se intoarce decat o data.
Montajul se poate face dupa cum doriti. Eu am folosit un cerc in care am pus spanacul, sosul pe langa cerc si pestele deasupra.