Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Nini Pham ne recomanda o reteta foarte simpla si aromata. 

Metoda de preparare

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, se prajeste fileul de somon (aprox. 1 minut pe fiecare fata). Se condimenteaza cu sare si piper in timp ce se prajeste.

Salsa rosie: Rosiile cherry se taie in doua. Intr-o tigaie incinsa se caleste ceapa, cand aceasta se inmoaie se arunca rosiile si se amesteca usor pe foc mediu, aprox. 2-3 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, apoi se adauga busuioc tocat marunt.

Crusta: Paine uscata (daca nu aveti, puneti paine in cuptor la 200 de grade si in cateva minute e gata), parmezan ras, patrunjel. Toate se piseaza in blender.

In tava se pune fileul de somon cu salsa rosie deasupra si crusta, apoi se da la cuptor la 200 grade timp de 8 minute.

Garnitura: Castravetii se curata de coaja, apoi se taie pe lungime cu un curatator, se adauga coriandru. Se amesteca cu iaurt, sare, piper alb si putina zeama de lamaie.