Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Ingrediente - ciolan

  • 1 buc ciolan cu os 300 gr
  • 1 priza piper boabe
  • 1 priza sare de mare
  • 100 gr morcovi
  • 200 gr praz
  • 50 gr ghimbir
  • 2 stelute anason
  • 10 gr coriandru
  • 500 ml vin alb

Ingrediente sos demi glace

  • 500 gr oase de miel
  • 100 gr ceapa alba
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr cartofi
  • 50 gr telina
  • 500 ml vin rosu
  • 30 gr ierburi aromatice

Ingrediente placinta de cartofi

  • 50 gr praz
  • 50 ml ulei masline
  • 1 priza piper macinat
  • 1 priza sare de mare
  • 150 gr cartofi
  • 5 gr cimbru
  • 1 priza boia
  • 1 galbenus ou
  • 50 gr parmezan

Mod preparare ciolan
Ciolanul se pune intr-o tava dupa ce a fost condimentat, se adauga toate legumele, ghimbirul, anasonul, apa si se tine la cuptor 2.5 ore la 150 grade, iar dupa 1 ora se stinge cu vinul alb.

Mod preparare sos demi glace
Oasele de miel se pun intr-o cratita cu legumele si coapte in  cuptor 200 grade timp de 20 minute, dupa care la foc se stinge cu vinul rosu, pana se reduc, se srecoara si se reduc din nou la foc incet.

Mod preparare placinta de cartofi

Se caleste prazul in ulei, se condimenteaza cu sare/piper/boia/cimbru/ si se adauga cartofii fierti si razuiti peste praz. Dupa ce s-au semi racit se adauga glbenusul de ou si parmezanul pana se incorporeaza, se pun intr-o forma si se da la cuptor 10 minute la 170 grade.