Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Italiana

Este instructor de yachting si gateste atunci cand pleaca pe mare. A ridicat ancora la gatit si a reusit sa obtina sortul MasterChef.

Metoda de preparare

Tagliatelle: Se fac 2 cuiburi de faina a cate 100 g faina. Intr-un cuib se sparge un ou intreg si se pune inca un galbenus. Se piseaza sofranul in mojar si se pune apa fierbinte peste el, se omogenizeaza si se toarna peste oul si galbenusul de mai sus. Se adauga sare si ulei de masline. Se framanta si se adauga dupa caz o cantitate de faina pana rezulta un aluat elastic de culoare galbuie. Se mixeaza frunzele de spanac cu albus de la un ou si ulei de masline. Compozitia se aseaza in cel de-al doilea cuib de faina impreuna cu un galbenus de ou. Se adauga sare si se framanta pana rezulta un aluat elastic de culoare verde. Se intind cele doua bucati de aluat pana obtinem doua foi rotunde subtiri. Se ajusteaza in forma de dreptunghi. Se pliaza si se taie la dimensiunea dorita a tagliatellelor. Se pun la fiert 2 - 3 min in apa clocotita cu sare si ulei. Se scot si se pun la scurs.

Pesto: Se amesteca frunzele proaspete de busuioc cu sare, usturoi, muguri de pin, zeama de lime, coaja de lime, ulei de masline pana obtinem o pasta fina. Pesto se amesteca cu tagliatellele la rece intr-un bol de sticla sau la cald in tigaie.
Tonul: Se taie tonul in forma de paralelipiped cu sectiune patrata, cu latura de dimensiunea dorita. Se tamponeaza carnea cu un servetel de hartie si se freaca cu sare kosher si piper negru/rosu/alb proaspat macinat in mojar. Se incinge o tigaie de fier cu un pic de ulei de masline. Se aseaza tonul pe tigaie cate 1-2 min pe fiecare parte. Se scoate din tigaie si se aseaza pe fundul de taiat. Se taie in feli de aproximativ 2-3 mm grosime si se aseaza pe cuiburile de tagliatelle. Se decoreaza cu un fir de chivas si seminte de negrilica si ceapa.

Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.