Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Punem lapte intr-un bol, asezonam cu sare si piper si lasam ficateii in lapte cat timp ne ocupam de restul ingredientelor.

Curatam morcovii si telina si punem apa sau lapte la fiert intr-o oala. Cand apa incepe sa fiarba punem morcovul si telina si lasam la fiert pana se inmoaie legumele.
Intr-o alta oala mica blansam mazarea (o punem in apa care fierbe timp de 3 minute si o scoatem in apa foarte rece,pentru a-si pastra culoarea).

Dupa ce s-au fiert morcovi si telina, scurgem apa si le pasam foarte bine, adaugand cate putin lapte si o lingura de unt, pana iese un piure fin. Asezonam cu sare si piper, apoi dam piureul prin sita ca sa fie si mai fin.
Punem intr-o tigaie la incins ulei de masline si o lingura de unt si prajim ficateii, ii asezonam si cand s-au rumenit ii scoatem.

In aceeasi tigaie unde au lasat ficateii aroma, caramelizam ceapa taiata julienne, o asezonam si pe aceasta si o lasam deoparte.

Pentru ouale posate, punem apa la fiert intr-o oala si cand apa a ajuns la 60-70 de grade C, facem un vartej si punem oul in apa pentru 2-3 minute. Galbenusul trebuie sa ramana moale.

Servim ficateii alaturi de piure, peste care punem si bobite de mazare, ceapa caramelizata o asezam peste ficatei si oul posat deasupra. La sfarsit preasaram piper proaspat macinat.

Pofta buna!