Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pastarnacul se curata de coaja, se taie bucati, se pune la fiert in 500 ml lapte cu 500 ml apa, sare piper si nucsoara proaspat razuita. Pieptul de rata se curata de pielite si viscere, se  cresteaza se asezoneaza cu sare grunjuosa  si cu piper roz proaspat grunjit, se maseaza bine ca sa se lipeasca de carne. Se aseaza cu pielea in jos in tigaia rece la foc mediu pentru a topi grasimea si pentru crusta crocanta. Se tine pieptul pe partea cu piele 4-5 min in functie de grosimea acestuia si a grasimii, dupa care se intoarce pe cealalta parte 2 min, dupa care la fiecare minut se intoarce pana la 8-9 min, dupa care pentru a evita cuptorul am acoperit pieptul cu o tigaie mai mica inca 4 minute cu pielea in sus. Dupa cele 12 -13 min am scos pieptul pe o farfurie si am acoperit-o cu folie de alumine pentru cateva minute.

Pastarnacul fiert bine se paseaza in blender, se asezoneaza cu sare piper, se adauga din laptele in care a fiert pana se obtine consistenta dorita, iar la final o nuca de unt. Compozitia obtinuta se da prin sita deasa  pentru a avea un pireu mai fin.

Legumele se taie cuburi, ceapa si 2 catei de usturoi se pun in tigaia rece ,cu putin ulei de masline si la foc mediu spre mic le calim putin, adaugam ardeiul, le lasam la rumenit si dupa aceea deglasam cu vin alb sec. Lasam sa se reduca vinul, adaugam vinetele si dovleceii, le calmam putin, adaugam supa de pui si lasam sa scada. Apoi, adaugam rosiile decojite si fara samburi, putin cimbru si busuioc, o nuca de unt si gata legumele.

Anghinarea se curata de solzi, se pune intr-un bol cu apa cu gheata si lamaie ca sa se evite oxidarea, se blanseaza dupa care se trage la tigaie in putin unt.

Tigaia in care am prajit pieptul de rata se scurge de grasime, dar se pastreaza ramasitele caramelizate, adaugam ceapa si un catel de usturoi zdrobit, le caramelizam, dupa care deglasam cu vinul de porto 30 sec si adaugam putina supa de pui si suc de rodie, apoi asezonam cu sare si piper. Lasam sa se reduca si pe final adaugam putin unt si oprim focul.