Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Baconul se taie cubulete mici, se caleste ceapa pana cand se inmoaie, se arunca baconul, se amesteca bine pe foc mare, dupa care se adauga mazarea. Se da la foc mic si se amesteca din cand in cand. La sfarsit, se codimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Apa se pune la fiert cu sare, vin alb (patrati un pic, cam 40 ml pentru mai tarziu), cand da in clocot se adauga homarul si se fierbe cam 4 minute si 30 secunde (cate 1 minut pentru 100g). Apoi se curata de coaja si se taie bucati (dupa inelele lui).

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei, se caleste ceapa cu usturoil tocat, pana cand usturoiul prinde culoarea aurie si adaugam homarul. Se amesteca repede in maxim 30 de secunde, apoi se scoate imediat din tigaie si tine cald.

Sosul: In capul homarului, cand il curatati, exista un saculet, nu se arunca, puneti deoparte. Intr-o tigaie incinsa se caleste ceapa pana cand se inmoaie, se adauga boabele de piper verde inmuiat in vin alb, se mai caleste cam 1 minut si se adauga restul de vin alb, se lasa la foc mic sa scada la jumatate si se adauga continutul din capul homarului pe care l-ati pus deoparte. Se da focul mai mare si amesteca repede, se condimenteaza cu sare, apoi luati imediat de pe foc.

Se amesteca homarul cu sosul, apoi se monteaza pe farfurie cu mazare.