Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O reteta propusa de Bogdan Roman, Vlad Muresan si Alex Hora de la MasterChef.

Metoda de preparare

Pentru inceput pregatim galbenusurile pe care le vom amesteca intr-un bol de plastic sau metal cu zaharul si vinul. Puneti o oala cu apa pe foc si cand fierbe scufundati vasul cu galbenusurile frecate in apa clocotinda. Cu grija, sa nu intre apa in compozitie. Procedeul se numeste bain-marie si este cel mai indicat. Amestecati tot timpul pana ce compozitia incepe sa se lege si sa semene cu un sos mai gros. In mod normal cam in 4-5 minute de amestecat pe bain-marie ar trebui sa fie gata.

Lasam sa se "odihneasca" zabaionul cateva minute. Fructele spalate trebuie sa fie cat mai reci. Le vom aseza cu grija in cupe de sampanie sau pahare largi de vin. Apoi turnam zabaionul peste ele si le lasam 10-15 minute la frigider.