Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Reteta din proba finala de la MasterChef.

Metoda de preparare

Midiile se curata foarte bine cu un burete de sarma pentru a indeparta calcarul de pe ele si li se rup mustatile.

Rosiile se oparesc pentru a le indeparta coaja. Dupa ce coaja a fost indepartata, le tocam in cubulete mici. Intr-o tigaie incinsa punem putin ulei de masline si un catel de usturoi zdrobit, dupa 1 minut adaugam rosiile si busuiocul tocat marunt.

Pasam pana se formeaza un sos apoi dam totul prin strecuratoare. Intr-o alta tigaie incinsa adaugam ulei de masline si celalalt catel de usturoi zdrobit. Dupa ce usturoiul a devenit auriu, adaugam chorizo taiat cubulete si lasam sa se prajasca putin.

Sosul de rosii se adauga in tigaie impreuna cu midiile, peste chorizo. Asezonam cu sare si piper si acoperim cu un capac. Cand midiile s-au deschis, inseamna ca sunt gata pentru servit, pe cele care nu s-au deschis trebuie sa le aruncati. La sfarsit aruncati niste busuioc tocat proaspat pe deasupra.