Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Primul pas: facem chicken stock cu telina, pastarnac, morcovi, ceapa, ardei gras, o lamaie, o foaie de dafin,o rosie, sare, piper si o carcasa de pui. Alaturi curatam aproximativ cinci cartofi albi pe care ii taiem cubulete si ii vom pune la fiert cu sare  si piper alb.

Dupa ce s-au fiert, ii blenduim pana devin pasta. Aceasta pasta va fi amestecata incet, incet cu stockul de pui care a scazut indeajuns de mult pana atunci. Dupa ce consistenta devine cremoasa ,intr-o tigaie se pun 50 ml de smantana de gatit sau smantana normala. Tigaia nu se pune pe foc pana ce amestecul obtinut din cartofi si stockul de pui nu s-a incorporat incet cu smantana in asa fel incat smantana sa nu se branzeasca. Abia apoi se da la foc mic si se adauga infuzia de menta care a fost pregatita in prealabil astfel : 10 grame frunze de menta 20-25 grame apa rece.Frunzele de menta se toaca marunt, se pun intr-un vas mic si se adauga 20-25 grame de apa rece. Se acopera vasul si se lasa la infuzat minim 10 minute. 

Pentru servire eu am ales sa fac crutoane unse cu usturoi si busuioc care se trag la tigaie.