Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Franceza
Metoda de preparare

Se ung formele cu unt, se dau cu faina si se baga la rece. Se topeste ciocolata la bain-marie, apoi se amesteca incet cu untul.

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand zaharul se topeste complet. Apoi amestecam ciocolata topita (usor racita) cu grija, treptat, cu galbenusurile cu zahar (ciocolata topita trebuie racita pe un pat de gheata pentru ca oul sa nu se gateasca atunci cand le amestecam).

Faina se amesteca cu amidonul, cacaua si pudra de migdale, apoi se adauga compozitiei de ciocolata. Albusurile se bat pana cand formeaza o spuma densa si apoi se amesteca lejer cu restul compozitiei. Compozitia se pune in forme si se tine la congelator.

Apoi se introduce in cuptor si se coace la 190 de grade timp de 11-12 minute, in functie de cuptor. Eu pregatesc mereu unul pentru a testa puterea cuptorului si in functie de asta las 8, 9, 10 min sau pana la 12, ca sa nu le ard. Trebuie masurate toate cantitatile cu mare grija. In patiserie cantitatile fac diferenta. E adevarat ca atunci cand capatam experienta ne putem orienta dupa ochi, insa pana in acel moment e foarte important sa utilizam cantarul.