Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

1. Se spala ficateii si se pun in craticioara la fiert (cand apa incepe sa fiarba) impreuna cu foile de dafin, piperul boabe si jumatate de ceapa curatata si spalata. Se lasa la fiert pana se inmoaie ceapa. Ficateii si ceapa se scot cu spumiera si se pun in blender. Se blenduieste totul pana devine o pasta. Se adauga untul si se blenduieste din nou. Pasta rezultata se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. 

2. In tigaie se pun 2 linguri de ulei de masline si se pune pe foc dupa care se adauga jumatate de ceapa curatata, spalata si tocata fin. Se lasa ceapa pe foc pana devine sticloasa. Se adauga in tigaie, peste ceapa, ciupercile curatate si tocate marunt. Se calesc pana se inmoaie putin ciupercile. Se adauga 1 lingurita de amidon si se stinge cu smantana lichida amestecandu-se contunuu pana devine o pasta. Pasta rezultata se condimenteaza cu sare, piper. Se ia de pe foc si se adauga 2 linguri de marar tocat fin.

3. Feliile de paine se decupeaza in diferite forme, si anume: 3 patratele, 3 triunghiuri si 3 semilune. Painea decupata astfel se stropeste cu ulei de masline si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava se introduce in cuptorul incins la 180 grade. Painea de scoate din cuptor cand devine aurie.

4. Pe 3 bruschette se aseasa cu lingutita gramajoare de crema de ciuperci si se orneaza cu fire de marar.

5. Pe alte 3 bruschte se spriteaza rozete de pate de ficat si se orneaza ci chivas si betisoare de ardei rosu.

6. Alte 3 bruschette se ung cu crema de branza si se aseaza pe fiecare cate o bucata de prosciutto.

Pe farfurie se pun cele 3 feluri de bruschette.