Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Mai intai se spala si se curata crevetii. Ghimbirul se curata si se da pe razatoare. Se curata si se spala sparaghelul, se spala mazarea si se pune la o parte. Se pun pastele tagliatelle la fiert in apa cu un pic de sare. Se lasa sa fiarba in jur de 8 min. Intre timp, pregatim sosul: intr-o tigaie mare incinsa la foc mediu adaugam laptele de cocos, pasta curry si ghimbirul. Se lasa sa clocoteasca la foc mic in jur de 5-6 min. Se adauga apoi crevetii si se mai lasa pentru inca 2-3 min la gatit. Apoi se scot crevetii pe o farfurie. Sosul se mai lasa 1 min sa clocoteasca, apoi se ia de pe foc. Strecuram pastele. In 2 tigai mici se incing cele doua bucati de unt, cate una  in fiecare tigaie: intr-una se trag bucatile de sparanghel pret de 2 minute, dupa care imediat se scot si se pun in gheata 30 de secunde. In cealalta tigaie se trage mazarea prin unt circa 2 min. Pastele se aseaza intr-o farfurie adanca, stil palarie. Se toarna sosul peste paste, se aseaza crevetii deasupra. Se orneaza cu frele de sparanghel si pastaile de mazare. La sfarsit se presara un varf de cutit de chilli flakes plus chives pentru decor.