Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana

Fulvio Balboni este stabilit in Romania din 1998, insa nu a uitat bucataria cu care a crescut. El a gatit pentru cei trei jurati o lasagna Bolognese, care a fost rasplatita cu pasaportul catre urmatoarea etapa a show-ului.

Metoda de preparare

Intr-o cratita se pun telina, morcovul si ceapa tocate marunt. Se adauga ulei si se pune pe foc. Cand compozitia a prins culoare, se adauga carnea tocata, iar dupa aprox. 40 de min de adauga sucul de rosii si se lasa pe foc inca 40 de minute.

Intre timp se pune lapte pe foc impreuna cu 3 linguri de faina si un pic de nucsoara si se da in clocot. Cand s-a prins laptele se ia de pe foc si se adauga un pic de unt.

Intr-o o tava se pune un strat de sos bechamel si sos de carne Bolognese, un pic de parmezan si se acopera cu un strat de lasagna cu spanac, apoi inca un strat de béchamel, sos Bolognese, parmesan pana obtinem 4 straturi.

Deasupra se pune ce a ramas din béchamel si parmezan si se da la cuptor pentru 25/30 de minute. Se scoate din cuptor si se serveste dupa 10 minute.

Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.