Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se amesteca laptele cu smantana si se pun pe foc pana dau in clocot. Se curata semintele din batoanele de vanilie si se adauga in compozitia de pe foc (se adauga si pastaile ca sa-si lase bine aroma). Se trag la o parte. Separat se freaca bine 2 oua intregi si 2 galbenusuri cu zaharul pana se face spuma. Se incorporeaza incet, incet cu laptele cald. Se strecoara. Intr-o farfurie (sau forma de ceramica) se pune mixul de fructe. Se pune compozitia peste fructe (nu se scufunda fructele in compozitie, excat la limita fructelor). Se da la cuptor aprox 35-40 de min la 85 de grade. Cand o scoatem din cuptor se presara zahar brun deasupra, se arde cu lampa. In momentul servirii se poate adauga si o cupa de inghetata de vanilie.