Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se bat 6 albusuri cu un praf de sare si 6 linguri de zahar adaugate in ploaie, pana se formeaza o spuma ca pentru bezele - tare sa nu cada de pe paleta mixerului sau de pe tel. In alt vas se freaca galbenusurile cu un praf de sare si 6 linguri de ulei ca pentru maioneza. Se amesteca cele doua compozitii, se adauga zahar vanilat si apoi se incorporeaza faina, cu spatula de lemn, prin miscari circulare de jos in sus.

Cand rezulta o crema de consistenta unei smantani groase, se unge tava cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna usor compozitia si se aseaza cu grija fructele taiate in felii si trecute prin faina. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si fixat la 180 grade si se lasa in jur de 30-35 minute pana devine aluatul auriu. In craticioara se pune ciocolata rasa sau maruntita cu laptele si cand s-a topit se adauga frisca sau smantana lichida. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca. La montaj se va folosi calduta.

Se scoate tava din cuptor, se mai lasa 5-7 minute, se portioneaza si pe un platou se orneaza farfuria cu sosul de ciocolata – in functie de imaginatia fiecaruia, se aseaza un patrat sau un romb de pandispan, iar deasupra se aseaza capsuni inmuiate pe jumatate in ciocolata.