Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Concurent MasterChef - Izaura Nitoi

Aceasta este reteta cu care Izaura a convins juriul MasterChef ca merita sa treaca de etapa preselectiilor.

Metoda de preparare

Piure de dovleac

250 gr dovleac

1 lingurita red curry

50 gr lapte de cocos

2-3 linguri de supa de legume

1 ceapa mica

O bucatica de ghimbir

Limeta ( suc si coaja)

Ulei

Sare

Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade o felie de dovleac si se lasa 25-35 de minute pana ce acesta devine moale iar furculita intra usor in el. Se desprinde dovleacul de pe coaja si se lasa deoparte.

Ghimbirul si ceapa se curata si se taie bucatele mici. Se calesc in cateva linguri de ulei ghimbirul, ceapa, coaja de limeta si 1 lingurita de pasta Red curry iar apoi se introduce si dovleacul copt si supa de legume. Se lasa la fiert 5-7 minute iar la final se adauga laptele de cocos, cateva picaturi de limeta si sare

Creveti Jumbo cu chilli

4 creveti jumbo

unt

chilly

salata de valeriana

chives

sare

piper

Se curata crevetii si se introduc in tigaia preincinsa cu unt topit, cativa fulgi de chilly si un varf de lingurita de green curry. Se trag in tigaie 3-5 min pana devin roz. Multa atentie sa nu se gateasca prea mult.

Orez Basmati cu mustar negru

50 gr orez Basmati

sare

seminte de mustar negru

Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie, se incinge o lingura de ulei si se lasa cateva secunde boabele de mustar in el. Acestea se amesteca cu orezul.

Plating

La final se asambleaza farfuria cu ajutorul unui inel special pentru orez si puree-ul de dovleac iar crevetii se aseaza pe cateva frunze de valeriana. Se decoreaza cu chives, aceto balsamico redus si pata de Green Curry

Tags: MasterChef