Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Franceza

Psihoterapeut de profesie si bucatar de pasiune, Cornelia Chaumont a castigat sortul MasterChef cu meniul ei inspirat din bucataria frantuzeasca. Lista completa a ingredientelor si modul de preparare, mai jos.

Metoda de preparare

Ingrediente:
Rulou de curcan:

  • 300 gr piept de curcan, usor de transformat intr-un fileu mai mare
  • 4 linguri de rosii in cuburi
  • ¼ lingurita sare de GUERANDE
  • 1 lingura de ierburi de Provence
  • 1/2lingurita de piper
  • 1 lingura ulei de sâmbure de strugure
  • 1 picatura de ulei esential de lamaie
  • 4 cepe verzi
  • 2 pahare de vin alb, Riesling

Caramel din unt sarat:

  • 100 gr zahar pudra
  • 100gr unt cu sare de mare
  • 1 lamaie

Garnitura:

  • 150 gr de ghimbir
  • 8 salote

Salata:

  • 100 g rucola
  • 1 ling ulei de sambure de struguri
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 picatura de ulei esential de tarhon
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 lingurita de crema de otet balsamic

Mod de preparare:
Ruloul de curcan à la Provençale: Se desface pieptul de curcan cu foarte multa atentie si se obtine o suprafata 20 pe 25 cm fina, care se bate usor cu ciocanul. Cu ajutorul pensulei se etaleaza uleiul de sambure de strugure amestecat cu uleiul esential de lamaie, apoi cuburile de rosii, ierburile de Provence care se distribuie in mod uniform, sarea de Guerande, piperul. Se ruleaza usor si se leaga cu foi de ceapa verde, stabilizate cu scobitorile bine infipte. Se tavaleste un minut pe fiecare parte, in caramel timp total 4 minute, dupa care se pune in tava rotunda la cuptor incins 220° timp 20 de minute. La fiecare 5 minute se badijoneaza cu vin. Vinul din tava va servi la deglasat restul de caramel din tigaie. Sosul se rezerva intr-un mic bol se serveste dupa ce se taie ruolul in felii si se depune in farfurie. Dupa 10 minute dupa ce s-a scos din cuptor.

Caramelul: Se infierbanta tigaia si se arunca zaharul pe intreaga suprafata. In momentul in care se ingalbeneste, pregatim zeama de lamaie pe care o punem in tigaie si mestecam repede, adaugand cubuletele de unt, pe foc mediu.

Garnitura: ghimbirul se spala bine si se taie pe lungime, obtinand petale. Salotele se curata si se pastreaza intregi (nu trebuie sa fie mari). Ambele se depun cu atentie in tigaie si se rumenesc pe ambele parti, dupa care se depun la cald.

Salata: se spala si se usuca salata. O scobitoare se inmoaie in ulei esential de tarhon, se pune in otet de la inceptul pregatirii, la final se amestea cu sare si ulei otetul si se asezoneaza delicat salata. Este delicios si daca se taie pieptul de curca in lamele, se tavaleste in caramel unt sarat si se serveste pe un pat de rucola asezonat cu zeama de lamie.