Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Reteta cu care Andreea a trecut de proba cartofului.

Metoda de preparare

1. Se spala cartofii si se pun in apa cat sa-i acopere si se pun la fiert pentru aproximativ 10-15 minute, depinde de dimensiunile cartofilor. Se poate testa cu o furculita, daca intra usor ii ok.

2. Intre timp se porneste cuptorul si se seteaza la 200 grade C, se liniaza tava aragazului cu hartie de copt si se asaza fasiile de  bacon. Se lasa 15-20 min pana devin crocante. ATENTIE sa nu se arda, se verifica constant.

3. In timp ce fierb cartofii si se prajeste bacon-ul, se prepara sosul. Galbenus +aprox. 50-100 ml ulei se fac maioneza, se toarna peste usturoiul tocat marunt si frecat cu putina sare sa se marunteasca bine de tot.

4. Se adauga 2 linguri de smantana (dupa gust) apoi se condimenteaza cu piper si chilli (optional). Tot optional este si patrunjelul.

5. Cartofii fierti se scot, se cojesc si se feliaza longitudinal apoi din fiecare felie se taie marginile si incercam sa-i dam o forma dreptunghiulara. Feliile de cartof astfel obtinute se dau prin unt cu sare, piper si cimbru si se baga la cuptor  (bacon-ul se scaoate pe servetele absorbante sa se scurga grasimea, dupa ce se raceste putin se feliaza uniform pe latime)

6. Cartofii se tin la cuptor la 180-200 grade C pana fac crusta aurie (aprox. 10-15 min) timp in care ar trebui si sa se finalizeze coacerea

7. Din resturile feliilor de cartofi se prepara un piure fin, consistent cu putin unt si smantana de gatit, eventual si patrunjel +sare+piper si parmezan.

8. Se scot feliile de cartof de la cuptor, eventual se sterg usor daca au unt picurand/in exces pe ei

9. Se toarna  sos pe farfurie dupa imaginatia fiecaruia, se asaza feliile de cartof, apoi putin piure cat sa se infiga bine bucatelele de bacon peste, se presara si parmezan (sau cascaval, dupa preferinta)

10. Se poate garnisi cu patrunjel tocat si chilli.

Pofta mare!