Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

„Astazi v-am pregatit ceva fabulos”, le-a spus el chefilor, iar reteta lui s-a dovedit sa fie chiar asa cum a sperat.  "Vreau sa va strang mana si sa va spun ca ati gatit impecabil. Este o placere, i-a spus Chef Sorin Bontea.

Metoda de preparare

Ia o lingura de unt si o lingura de faina si amesteca-le bine cu furculita pana devine o pasta, pe care pune-o mai apoi la frigider.

Spala pieptul de pui si apoi curata-l de grasime. Fa-i buzunarul pentru umplutura, condimenteaza-l cu sare si piper. Pregateste umplutura. Spala verdeturile, rupe crengutele de rozmarin de pe tulpina si toace-le marunt, apoi coriandrul si chivesul. Pune intr-un castron branza de capra si zdrobesti-o cu furculita, adauga verdeturile si amesteca-le bine, cu sare si piper dupa gust.

Pregateste blenderul, pune migdalele si mugurii de pin zdrobite inainte pe tocator, patrunjelul verde, parmezanul, piperul macinat si o jumatate de lingura de unt si amesteca-le pana se lipesc de margine.

Pune cuptorul la 170 de grade la incalzit. Pune apa la fiert cu cubul de condimente. Umple pieptul usor sa nu se rupa, pune-l in tava de copt unsa in prealabil cu unt. Unge si pieptul cu untul moale sa prinda crusta de migdale si mugurii de pin mai bine. Pune crusta pe pieptul de pui, sa il acopere bine si pune-l la cuptor. Curata zarzavaturile,  spala-le si taie-le felii subtiri pe lungime.

Incalzeste tigaia, pune o lingura de ulei si un pic de unt, morcovul, apoi ardeii, zuchiniii si prazul.  Sareaza si pipereaza usor, dupa gust. Taie rosiile cherry in doua si trage-le un pic la tigaie incinsa cu un pic de unt, pentru decor. Pune otetul balsamic in cratita sa fiarba pana devine gros. Pune laptele in craticioara, adauga cate un pic din pasta de unt si faina de la frigider, adauga supa de pui si smantana, o lingurita de mustar boabe de Dijon si lasa sa fiarba incet, amestecand usor cu telul pana se ingroasa. Adauga cafeaua espresso si un varf de lingurita de cafea macinata, pune sare si piper dupa gust.