Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Cuscusul se pune intr-un vas cu putin unt, se amesteca. Intr-un vas uscat se pune un pumn de stafide, apa de portocale peste stafide, se taie cateva smochine si cateva curmale (la aceeasi dimensiune), se pune mierea peste, apoi se pune oala pe foc. Se adauga putina boia dulce si picanta, un strop de coriandru peste cuscus.

Coriandrul se pune in oala cu stafide pe foc. Dupa cateva minute se ia de pe foc, se strecoara sucul. Ghimbirul murat se toaca marunt si se pune peste fructele ramase in strecuratoare, apoi se toarna compozitia peste cous cous si se amesteca. Se pune fond de pui, fierbinte, cat sa acopere cu 2 milimetri cuscusul, se acopera vasul cu folie si se lasa cateva minute. Apoi se amesteca bine. Se poate pune putin ulei de masline si se mai lasa 2 minute cu folie de plastic.

Se pune in forma rotunda, se preseaza putin cu lingura pe margine. Fructele ramase in sita se pun cu stoc de vita pe foc. Mielul se da cu ulei, sare, piper, chilli, cimbru. Cativa catei de usturoi, intrgi, se adauga in tigaie. Se pune mielul, se intoarce pe toate partile pentru a lua culoare, se pune vin alb si o creanga de rozmarin si se lasa inca 2 minute la tigaie.

Se baga in cuptor la 180 grade pentru 10 minute. Se scoate carnea, se lasa cateva minute ca sa isi lase zeama, apoi se taie. Se pune in farfurie langa cuscus, se adauga sosul. Se serveste cu vin rosu.