Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Mai ai nevoie si de ingrediente pentru sosul olandez: 2 galbenusuri, 125gr unt topit la bain marin, 1/2 lingura de zama de lamaie, 1/2 lingura de apa rece, 1 lingura de unt rece, sare.

Sosul olandez:
Topiti untul la foc mic si dati deoparte. Bateti galbenusurile pana devin cremoase. Adaugati sare, zeama de lamaie, jumatate lingura de apa si continuati sa bateti inca 1 minut. Adaugati la galbenusuri untul rece si continuati sa amestecati rapid. Puneti compozitia la bain marie. Cand s-au ingrosat le luati de pe foc si adaugati alta jumatate lingura de unt rece. Apoi incepeti sa adaugati untul topit cate putin continund sa amestecati bine.

Homarul:
Faceti o supa din morcov, ceapa, tulpina de telina si sare intr-o oala mare. Cand e gata adaugati homarul si fierbeti acoperit calculand aproximativ 20 min. pentru 800 de grame. Lasati sa se raceasca in apa in care a fiert. Intre timp, curatati anghinarele de partea dura si se firele din interior si punetile imediat in apa cu lamaie sa nu se innegreasca. Apoi trageti la tigaie cateva minute avand grija sa ramana crocanta, condimentati cu piper mixt macinat pe moment si sare. Se macina piperul doar inainte de a-l folosi, altfel isi pierde aroma. Se aseaza anghinarele pe farfurie, deasupra se pune homarul curatat de carapace si se serveste impreuna cu sosul olandez.