Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Asiatica
Metoda de preparare

Mai ai nevoie si de condimente: sare, piper, boia ardei iute, portocala, ienibahar, foi dafin.

Mod de preparare:
Pregatim prepelitele pentru dezosare. Dupa ce am dezosat prepelitele, le umplem cu doua masline si doua curmale, dupa care le invelim in doua felii de bacon si le condimentam cu sare, piper si boia iute. Le punem la prajit in tigaie timp de 6-8 minute, pana le rumenim putin pe ambele parti, dupa care le bagam la cuptor timp de 30 minute la o temperatura de 165 grade.

In acest timp punem si ouale de prepelita la fiert in apa rece (daca ouale nu sunt la temperatura camerei) Adaugam putin otet si le fierbem 3 minute dupa primul clocot. Dupa ce ouale sunt fierte, scurgem apa calda si le punem in apa rece cu gheata pentru a se decoji mai repede.

Pregatim saramura pentru ouale murate din 100 ml otet si 50 ml apa, piper, sare, foi dafin, ienibahar, adaugam si sfecla rosie. Dupa primul clocot oprim focul si lasam compozitia sa ajunga la temperatura camerei, dupa care il adaugam peste ouale fierte si decojite asezate in borcan.

Pregatim salata de rucola, taiem o portocala, ceapa verde, adaugam porumb, ulei de masline si zeama de lamiae, sare. Pe farfurie asezam intai salata de rucola si 4 oua de prepelita, dupa care asezam prepelitele scoase din cuptor.