Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O reteta usor de pregatit pentru un fel principal stilat.

Metoda de preparare

Pregateste umplutura amestecand intr-un bol migdalele tocate, smochinele tocate, caperele, rozmarinul si coaja de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper.

Pune fiecare pulpa de pui intre doua bucati de folie alimentara si cu ajutorul unui sucitor aplatizeaza pana ajunge la maxim 1.5cm grosime. Condimenteaza carnea cu sare si piper si presara putin ulei de masline. Imparte umplutura pe fiecare bucata de carne si ruleaza, astfel incat sa formezi 4 mici rulade pe care sa le invelesti in folie alimentara si sa le tii la frigider cel putin 3 ore.

Incinge cuptorul la 180C. Scoate ruladele din folia alimentara, prinde-le cu o scobitoare si taie-i capetele care depasesc grosimea ruladei. Prajeste-le intr-o lingura de ulei de masline, la foc mediu spre mare, cate 5 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Transfera-le intr-o tava si lasa-le la cuptor timp de 20 de minute intorcandu-le o data.

Cu 10 minute inainte sa scoti puiul din cuptor, pune intr-o alta tava rosiile cherry, stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza cu sare si piper. Coace-le in partea inferioara a cuptorului timp de 10 minute pana se inmoaie.

Scoate puiul din cuptor, pune-l pe un platou, acopera-l cu folie de aluminiu si lasa-l asa timp de 5 minute. Pune fasolea verde timp de 3 minute in apa clocotind si scoate-o apoi in apa cu gheata.

Amesteca mustarul, cu 2 linguri ulei de masline, 2 linguri zeama de lamaie, adauga fasolea verde, ceapa si patrunjelul si amesteca bine.

Feliaza puiul umplut si serveste-l cu fasolea verde si rosiile coapte.

Sursa reteta si foto: Taste.com.au