Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Caraibiana

O reteta pe placul celor care iubesc aroma puternica a ardeilor iuti. Aceeasi marinada folosita pentru carnea de pui poate fi utilizata si pentru alte fripturi de porc sau peste. O poti pregati in canitati mari si o pastrezi la frigider pentru alte retete.

Metoda de preparare

Amesteca intr-un bol mare zaharul, ienibaharul, ceapa verde, uleiul, piperul, sare, ghimbir, sucul de lime, sosul de soia, cimbrul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele, usturoiul si ardeii iuti.

In aceasta marinada acopera bucatile de pui si lasa-le acoperite la frigider timp de 6 ore. Sau peste noapte.

Incinge un gratar pe gaz sau pregateste un jar puternic la gratarul pe carbuni. Pune bucatile de pui cu pielita in jos si rumeste-le intorcand o data pe fiecare parte timp de 8 minute. Condimentele din marinada ar trebui sa formeze o crusta crocanta la suprafata.

Acopera gratarul si lasa puiul sa se gateasca inca 30 de minute pana cand carnea este patrunsa.

Sursa reteta si foto: Saveur