Timp preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Thailandeza

Daca incerci bucataria thailandeza pregateste-te sa iti incanti papilele gustative cu o combinatie de ingrediente dulci, sarate si acrisoare. In cazul de fata, mango va fi nota de baza retetei. Carnea moale de pui va fi imbracata intr-o aroma dulce si exotica, iar gustul poate fi dublat de cateva bucatele de mango proaspat cu care sa decorezi farfuria. Garantat, toata lumea se va linge pe degete!

Metoda de preparare

Sosul de mango se pregateste primul.

Toate ingredientele se pun intr-un belnder si se mixeaza pana cand ajung la consistenta unei paste cremoase. Gustul trebuie sa fie o combinatie echilibrata de dulce, picant si acru. Daca sosul ti se pare prea acrisor sau amar atunci mai pune zahar, daca mai e nevoie de putina iutime mai poti pune boia de ardei iute.

Dupa ce il potrivesti de gust pune-l la frigider.

Pregateste puiul

Amesteca faina cu sarea si cerne-le intr-un bol.

Taie carnea de pui in fasii subtiri si tavaleste-le in faina pana cand sunt acoperite in totalitate.

Foloseste un wok in care pui uleiul si il incingi bine. Prajeste fasiile de pui in ulei timp de 5 minute pe fiecare parte. Trebuie sa capete o culoare aurie, iar carnea sa fie bine patrunsa.

Scoate bucatile de pui si scurgele intr-un castron tapetat cu servetele care sa ia surplusul de ulei.

Foloseste o tigaie wok curata (spala-o pe cea in care ai gatit puiul daca nu mai ai alta). Pune in ea sosul de mango pregatit in prealabil si adauga ardeiul rosu taiat in cubulete mici. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand ardeiul s-a inmuiat putin. Daca sosul se ingroasa, adauga cateva linguri de apa pana revine la consistenta dorita.

Pune in sos si bucatile de pui prajite si amesteca pana cand sunt incorporate cu totul in sos si se inclazesc. Mai adauga sare daca este nevoie pentru gust.

Serveste puiul cu sos de mango presarat cu frunze de coriandru proaspat, pe un pat de orez.