Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza

O reteta clasica frantuzeasca, gustoasa si aromata.

Metoda de preparare

Portioneaza puiul, elimina pielea si grasimea in exces si spala carnea in apa rece. Condimenteaza carnea cu sare si piper.

Prajeste bucatile de pui in uleiul si untul incins intr-o tigaie adanca, pe foc mediu, cate 2 minute pe fiecare parte pana cand se rumenesc. 

Dupa ce ai prajit toate bucatile de carne, redu focul la intensitate mica si pune in aceeaso tigaie toti cateii de usturoi intregi. Lasa-i sa se gateasca timp de 1 minut, amestecand frecvent.

Pune inapoi bucatile de pui in tigaie, adauga supa si vinul si lasa sa fiarba impreuna 25-30 de minute pana cand carnea este patrunsa. Scoate bucatile de pui si tine-le la cald, dar continua sa gatesti sosul format timp de 10 minute, al foc mediu, pana cand raman doar 250ml de lichid.

Serveste bucatile de pui cu felii de baghete, sos fierbinte si patrunjel proaspat presarat deasupra.

Sursa reteta si foto: My Recipes