Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C .

Unge si tapeteaza cu hartie de copt baza unei tavi cu diametrul 26cm. Presara zaharul brun in ea.

Topeste 100g unt si toarna-l peste zahar. Aseaza feliile de pere.

Bate restul de unt cu zaharul, cu un mixer, timp de 5 minute. Adauga ouale, pe rand. Incorporeaza faina alba amestecata cu praful de copt, faina de migdale si mirodeniile.

Adauga laptele batut si incorporeaza-l.Toarna aluatul peste perele din tava.

Coace timp de 1 ora si 20 minute. Daca prajitura da semne ca se rumeneste prea repede, acopera-o cu folie de aluminiu.

Scoate tava din cuptor si lasa-o sa se racoreasca putin. Intoarce prajitura dintr-o miscare pe o farfurie. 

Serveste cu smantana dulce.

Sursa reteta si foto: Taste.com.au