Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Un desert aratos si gustos care aduce in prim plan ananasul.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C.

Pregateste blatul amestecand faina, praful de copt, sarea, zaharul alb, jumatate din cantitatea de unt, margarina, laptele, ouale, vanilia si 2 linguri din sucul de la compot intr-un bol mare. Bate totul cu un mixer la viteza medie pana cand se omogenizeaza. Lasa deoparte.

Topeste restul de unt intr-o tigaie inalta sau oala cu diametrul 28-30cm (pe care sa o poti baga apoi la cuptor). Presara zaharul brun, dar nu amesteca. Imediat ce zaharul se topeste, ia tigaia de pe foc si pune rondelele de ananas in ea. In mijlocul lor poti aseza o cireasa confiata.

Toarna aluatul de blat peste ananas si niveleaza suprafata. Coace prajitura la cuptor timp de 30-40 de minute pana cand trece testul scobitorii.

Imediat ce ai scos-o din cuptor desprinde cu ajutorul unui cutit marginile blatului de oala/tigaie si intoarce-o pe un platou. Lasa-o sa se raceasca putin inainte sa o tai in felii. Este delicioasa cand inca este calduta.

Sursa reteta si foto: Food Network