Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza

O prajitura creata de celebrul cofetar al vedetelor Eric Lanlard, publicata in cartea Home Bake.

Metoda de preparare

Pune stafidele la inmuiat in jumatate din lichiorul de portocale timp de 24 de ore..

Incinge cuptorul la 150C  sau 130C daca are ventilatie. Unge si tapeteaza cu hartie o tava cu diamentrul 20cm si pereti detasabili.

Bate cu mixerul untul impreuna cu zaharul si melasa. Adauga pe rand ouale si mixeaza bine dupa fiecare. Daca amestecul da semne ca s-ar taia, adauga putin din faina.

Topeste ciocolata la bain-marie  si lasa-o sa se raceasca putin, apoi adauga-o in amestecul cu oua. Incorporeaza faina, amestecata cu mirodeniile, apoi restul de lichior. Ultimele sunt stafidele scurse din lichior.

Toarna aluatul in tava si acopera cu o hartie de copt. Coace prajitura timp de 2 ore - 2 ore si jumatate, pana trece de testul scobitorii.

Raceste prajitura in tava timp de 5 minute si apoi scoate-o pe un gratar pentru a se raci complet. Insiropeaza-o cu lichior de portocale dupa gust.

Decoreaza-o cu felii de fructe si jumatati de miez de nuca. 

Sursa reteta si foto: Hello Magazine