Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Unge o forma de copt (2.5litri) si incinge cuptorul al 180C.

Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si mirodeniile.
Intr-un alt bol amesteca uleiul, mierea, zaharul, 1 lingurita vanilie, ceaiul, sucul de portocale si whisky. Amesteca ingredientele uscate cu cele umede si mixeaza bine. Toarna totul in tava pregatita si coace timp de 55 minute.

Lasa prajitura sa se raceasca in tava timp de 5 minute si apoi scoate-o pe un gratar.

Intre timp, pregateste glazura:

Amesteca salvia tocata foarte fin cu zaharul si freaca bine cu mana pana cand zaharul se impregneaza cu aroma si uleiurile, adauga sucul de lamaie si 1 lingurita extract de vanilie. Unge cu acest amestec prajitura cat inca este fierbinte.
Lasa apoi sa se raceasca complet ininate de servire.

Sursa reteta si foto: food52.com

Tags: salvie, prajitura