Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C. Unge si tapeteaza o forma de copt.

Bate ouale cu laptele, extractul de vanilie si sucul de lamaie.

Intr-un alt bol amesteca faina, praful de copt si sarea.

Amesteca cu degetele coaja de lamaie cu zaharul si freaca-le cu untul moale. Adauga, apoi, ingredientele umede si cele uscate peste untul cu zahar si amesteca pana cand se omogenizeaza.

La final, incorporeaza semintele de mac.

Toarna aluatul in tava si coace prajitura 40-50 minute. La jumatatea timpului de coacere acopera prajitura cu o folie de aluminiu unsa cu ulei.

Lasa prajitura sa se raceasca 10 minute in tava, apoi pe un gratar. 

Pregateste glazura din:

  • 65g zahar pudra
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • coaja de la o lamaie

Amesteca ingredientele si toarna glazura peste prajitura. Lasa-o sa se intareasca peste noapte.

Sursa reteta si foto: Desserts for Breakfast