Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Raceste bolul si paletele de la mixer si incinge cuptorul la 200C. Unge si tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili (20cm).

Bate untul cu jumatate din zahar, miezul de la pastaile de vanilie si coaja de lamaie, timp de 5-6 minute, pana cand capata consistenta cremoasa.

Adauga galbenusurile, pe rand si mixeaza bine dupa fiecare. Adauga migdalele macinate si incorporeaza ricotta.

Bate albusurile cu restul de zahar in bolul racit, pana cand obtii o spuma tare. Apoi, incorporeaza-le in aluat. Toarna totul in tava pregatita si decoreaza cu fulgi de migdale daca doresti.

Coace prajitura 40-45 minute (acopera cu folie de aluminiu dupa 25 de minute de copt).

Lasa prajitura sa se raceasca timp de cateva ore, inainte sa o tai.

Sursa reteta si foto: honeyandfigskitchen.com