Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C. Unge si tapeteaza cu hartie o tava (20x20cm) de copt, astfel incat sa acoperi si peretii tavii.

Pregateste aluatul: Amesteca cu un blender sau un tocator electric 150g faina, untul, 60g zahar si un praf de sare, pana cand aluatul capata aspect granulos.

Preseaza aluatul pe baza tavii pregatite si coace-l la cuptor 25-30 minute, pana devine auriu. 

Intre timp, pregateste crema:

Bate ouale, galbenusul, sucul de lamaie, 120g zahar, coaja de lamaie, 2 linguri faina, smantana si un praf de sare.

Cand aluatul s-a copt toarna-o peste el cat e fierbinte si mai baga la cuptor  15-18 minute,

Lasa prajitura sa se raceasca in tava si pune-o la frigider 2 ore inainte sa o tai. 

Sursa reteta si foto: Real Simple