Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza

Se pot face prajituri si fara un gram de faina. Prajitura Laurei Calder e un exemplu delicios, pufos si usor de preparat.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 190 C. Tapeteaza cu hartie de copt unsa cu ulei si data cu faina o tava rotunda (22cm diametru) cu pereti detasabili.

Inmoaie ciocolata la bain marie. Adauga untul (cat timp se afla la bain marie) si amesteca bine pana cand se incorporeaza. I

ntr-un bol separat bate galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand zaharul se topeste si amestecul este ingrosat. Intr-un alt bol bate albusurile cu restul de zahar pana cand se formeaza o spuma tare.

Ia amestecul cu ciocolata de la bain marie si toarna-l peste galbenusurile cu zahar amestecand pentru a incorpora ciocolata. Amesteca doua linguri de albusuri batute spuma in ciocolata si apoi toarna ciocolata incet peste albusurile spuma. Incorporeaza cu ajutorul unei spatule.

Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura timp de 50 de minute. Dupa ce o scoti din cuptor, desprinde usor cu un cutit blatul de marginea tavii. Nu te speria daca suprafata frumoasa si rotunda se va prabusi usor acum. Asa si trebuie sa arate.

Serveste prajitura cu frisca dulce aromata cu vanilie si portocala.